top of page

PONUDA

54255787_2227817023944630_3907863701792751616_n.jpg

Osobni razvoj 

Osobni razvoj s konjima osmišljen je tako da kroz interakciju s konjima otkrivate sami sebe.

Samootkrivanje je put na kojem promatrate i osvještavate načine percipiranja svijeta oko sebe, svoje uzorke razmišljanja, osjećanja i ponašanja... samim time i ono što vas sputava u odnosima s drugima i u tome da živite život

kakav priželjkujete.

Konji su potpuno prisutni u trenutku, uz njih lako učimo kako biti više u svome tijelu i osjetiti ga. Kroz osjete iz tijela moguće je puno brže otpustiti napetosti koje nas sputavaju, osvijestiti osjećaje i otpustiti ih te integrirati nove

oblike ponašanja.

Konji uvijek pozitivno reagiraju na opuštanje, a mi uz njih vježbamo osjećati sebe i živjeti u skladu sa svojom istinom.

U ponudi imamo nekoliko programa osobnog razvoja kako bi odgovorili na vaše specifične potrebe. 

osobni razvoj programi

Klasični program

Ovo je naš prvi i najpopularniji program osobnog razvoja. Teme poput komunikacije, osobnih granica, slušanje intuicije, asertivnosti, traženja i primanja, kontrole i prepuštanja, fokusa i raspršenosti... dio su ovog programa.

 

Zapravo teme dolaze iz vas i vaše interakcije s konjem, vaših interesa, potreba i želja. 

Osobni razvoj za djecu i mlade

Djeci i mladima potreban je drugačiji pristup od odraslih jer tokom djetinjstva i adolescencije prolaze kroz vrlo posebne faze u razvoju.

 

Kroz druženje i rad s konjima djeca i mladi imaju priliku proučiti različite koncepte poput odnosa, vodstva, komunikacije, postavljanja i poštivanja granica te na nježan način otpustiti ono što ih muči ili koči u njihovom mladom životu.

Unutarnje dijete 

Svi mi u sebi nosimo nevjerojatne potencijale i darove, ali nas često obaveze odraslosti i vlastite ograničavajuće misli i percepcije udaljuju od života za kojim naše srce zaista žudi.

 

Ovaj program otvara prostor za osvještavanje i dijalog između vaše dječje razigrane i bezbrižne strane i vašeg odraslog ja... a nerijetko vas vodi i na putovanje u vašu prošlost. 

Osobni razvoj za roditelje

Biti roditelj nije uvijek lako i jednostavno.

Roditeljstvo je prekrasano, ali i zahtijevno, pogotovo u današnjem užurbanom

tempu života.

Ako ste suočeni s izazovom kao roditelj, želite biti bolji, razumijeti više sebe, svoje dijete i vaš odnos.

Onda je ovaj program za vas.

DSC_0020.JPG

Holistički coaching

Ne vjerujem u life coaching jer je život nešto toliko organski i toliko vezano za pojedinca da je nemoguće nekoga life coachati. Vjerujem da svi mi imamo odgovore za kojima tragamo i da se tu radi o čišćenju i ostavljanju onoga što nam ne treba, a ne o traženju. MI već znamo sve što trebamo znati da nam bude lijepo i dobro u životu, ali slojevi uvjetovanosti koje smo nakupili onemogućavaju nam da to i vidimo.

Zbog toga se moj stil coachinga temelji na tome da iskusiš ono što jesi bez straha, da se upoznaš i gradiš u skladu s onime što podržava tvoje zdravlje, tvoju radost i ono u što vjeruješ. Holistički pristup znači da se složene pojave poput ljudskog bića, razmatraju proučavanjem cjeline, a ne samo analizom njezinih sastavnih dijelova.

 

Holistički coaching znači da cijeli ti dolaziš u obzir: od toga kako se osjećaš, što razmišljaš, kako dišeš, kako se krećeš, što ti treba pa čak i što jedeš... Konji su integralni dio mojih coaching strategija i naši gurui i učitelji života. 

Coaching program podrazumijeva rad s konjima kao i šetnje, meditacije, vježbe disanja, kuhanje i naravno

telefonske razgovore. 

Ovaj program namijenjen je svima koji u ovom trenutku trebaju intenzivnu životnu podršku kao i svima koji žele ostvariti brze i trajne promjene u životu. 

coaching
DSC_0229_edited.jpg

Leadership

Leadership ili vodstvo nisu izmislili ljudi već životinje koje su ovisile o strukturi i hijerarhijskom poretku da bi preživjele, konji također.

Zbog toga je jedna od osnovnih vještina u radu s konjima upravo leadership. Za rad s konjima važno je imati dobar fokus, ali i biti fleksibilan, potrebna je emotivna kao i socijalna inteligencija da biste mogli razumijeti što se događa i na primjeren način reagirati kako biste usmjerili suradnju tamo gdje želite.

Kroz ovaj program nudimo vam:

--> dublji uvid u vaš stil vođenja

--> razvoj komunikacijskih vještina

--> razvoj socijalne i emotivne inteligencije

--> vježbe za svjesno korištenje govora tijela

 

Kroz vježbe s konjima otkrivate svoje jake i slabe strane kao vođa te jačate one koje su vam najpotrebnije. 

Ovaj program je potpuno prilagođen vama te prati vaše potrebe. Namijenjen je svima bez obzira na iskustvo

s konjima. 

leadership

Razvoj tima

Genijalnost, snaga i efikasnost jednog tima ne ovise samo o pojedincima, već o grupnoj koheziji i suradnji svih članova.

Konji otkrivaju skrivenu dinamiku vašeg tima.

Aktivnosti s konjima osmišljene su kako bi se sudionici povezali, zajedno radlili na rješavanju problema te potaknule pojedince na introspekciju o njihovom djelovanju unutar grupe.

  • Teme  na kojima se bazira naš razvoj tima:

 

--> komunikacija - uspješna komunikacija je temelj uspjeha svakog tima (aktivno slušanje, feedback, jasnoća u izlaganju ideja samo su neke od vještina koje podupire naš program)

 

--> suradnja - ukoliko se osoba osjeća ugodno radeću u timu ona može dati svoj maksimum (uvažavanje, konstruktivna kritika, prihvaćanje i suprotnosti navedenih kvaliteta jasno se vide i mogu se osjetno poboljšati u radu s konjima)

 

--> leadership - razumijevanje vodstva kroz povezivanje i inicijativu, a ne kroz komandiranje i kontrolu omogućuje građenje odnosa koji podupiru inovativnost, poštovanje, odgovornost i kreativnost.

  • Uz ove teme vaš tim će kroz aktivnosti našeg programa ojačati:

 

- timski moral, povezanost i poštovanje prema drugima

 

- individualni moral, samopouzdanje i strpljenje

 

Ovaj program omogućiti će vam da saznate više jedni o drugima te svojim i tuđim vještinama i sposobnostima.

 

team building
IMG_2104_edited.jpg

Retreati

Naši retreati događaju se u krajoliku koji oduzima dah.

Okruženi impozantnim planinama Bosne i Hercegovine provesti ćete 3 ili 5 dana u društvu 200-tinjak

slobodnih konja. 

 

Oni na Velikim i Malim BIlama iznad Mostara žive svojim prirodnim životom:  hodaju uokolo u krdima u potrazi za hranom, vodom, hladom, suncem, odmorom, društvom. . . 

A mi hodamo u potrazi za njima te provodimo vrijeme u njihovom čarobnom društvu.

Ovi retreati imaju iznimnu transformacijsku i relaksacijsku moć. Sama smirujuća i uzemljujuća energija prirode vratiti će vas sebi, a promatranje i interakcija s konjima dotaknuti će različite dijelove vašeg bića te mu učiniti nešto što se riječima teško može opisati.

Ovaj retreat vas vodi u svijet konja i učenje o životu i odnosima iz njihove perspektive. Teme kao što su autentičnosti, sloboda, život vođen srcem, komunikacija, granice, puštanje, prepuštanje i radost pratiti će nas u stopu kao i topot konjskih kopita po kršovitom tlu njihovog doma.  

 

IMG_1227_edited.jpg

Metafizika s konjima

Metafizika kao temeljna filozofska disciplina raspravlja o onome što prelazi osjetilno iskustvo, o onom nadosjetilnom

i transcendentnom.

Ovaj program bazira se na spoznaji o našem emotivnom odnosu naspram nekog problema ili poteškoće u životu. S obzirom da je emotivni aspekt ujedno i onaj koji podsvjesno najviše utječe na nas ovaj program je izuzetno moćan u prepoznavanju i riješavanju emotivnih blokada te samim time i pronalasku riješenja problema ili poteškoće.

Ovaj program zahtijeva pripremu pa je stoga potrebno doći nekoliko puta kako bi se povezali s konjem s kojim ćete raditi. Sve počinje prvim susretom, upoznavanjem, četkanjem konja, jednostavnim aktivnostima kako biste uspostavili kontakt s konjem i naučili osnove vođenja i komunikacije

s njim.

Nakon par pripremnih sati od 90 min slijedi kruna programa (120 min) - prelaženje vašeg  "problemskog"  poligona.

Konj je s nama kao pokazatelj vašeg emotivnog stanja i eventualnih zadržanih osjećaja na kojima je potrebno poraditi kako bi riješenje bilo brzo i efikasno.

 

Voditelj je u ulozi facilitatora koji vas kroz dijalog vodi sve dublje u spoznaju o obrascima koji vam više ne koriste prema onima koji vode prema riješenju. Konj je tokom ove aktivnosti većinu vremena slobodan te se može udaljiti od nas ili nam se približiti kada želi.

Ovaj program ne nudi trenutna riješenja. On vam pokazuje put kako razriješiti ono što je teško i zapetljano na jednostavan, iskustven i moćan način. 

 

metafizika s konjima
_X4A2958_edited.jpg

Opuštanje i meditacija

Ravnoteža u ovom užurbanom svijetu je moguća. Problem je najčešće u tome što se redovito ne bavimo onime što nas dovodi u ravnotežu.

Mi vam nudimo opuštajuće aktivnosti s konjima koje će vas vratiti u dobar osjećaj, nadahnuti vas, napuniti vas pozitivnom  energijom, a možda i inspirirati da učinite i neke velike korake u životu.

S konjima možemo otići u šetnju šumom i livadom, gacati po potoku, sjediti u hladu bosih nogu...

A možete sjediti s njima i dok borave u ispustu gdje provode većinu dana i samo ih promatrati osječajući čaroliju

njihova prisustva.

Za one koji žele još malo produbiti iskustvo opuštanja u ponudi imamo i nekoliko jednostavnih vođenih meditacija ovisno o onome što vam je najpotrebnije u tom trenutku. Ovaj program, kao i ostali naši programi aktualan je cijele godine i može se dolaziti na pojedinačne termine od 60, 90

ili 120 min.

Možete doći sami, s partnericom ili partnerom, s djecom, obitelji, prijateljima...

Možete doći kad ste sretni, napeti, umorni, odmorni,

tužni, entuzijastični...

Dođite kakvi jeste, a mi ćemo se pobrinuti  da vam bude toplo oko srca kad idete kući!

opuštanje i meditacija
bottom of page