top of page

O NAMA

Konj na pojilu na Bilima, gdje se održavaju naši planinski retreati.
“Bit ću tvoje ogledalo u slučaju da ne znaš, kolika
si ljepota.”
 - Lou Reed
O programu
Ovaj program rezultat je istraživanja, edukacija, dugogodišnjeg rada na sebi, usavršavanja i što je
najvažnije iskustva.

Konji su izrazito socijalna i osjetljiva bića koja daju iskren i trenutni feedback bez osude.

Konji reagiraju na naše ponašanje i promjene koje smo učinili iznutra, i baš

zbog toga su nam savršeni partneri u procesu samotkrivanja i osobnog razvoja.

. . .
Posebnost osobnog razvoja uz konje je u tome što se spoznajni proces i učenje odvijaju iskustveno te je čitav sustav uključen u proces: kognicija, emocije, tijelo i intuicija.


Takav cjeloviti pristup omogućava nam da brže i dublje osvijestimo svoje uzorke ponašanja te s lakoćom integriramo nove.

Rad s konjima može vam pomoći da bolje upoznate sebe i dinamiku vaših odnosa s drugima.

Konji su prekrasna ogledala u kojima se ogledaju naše vrline i mane.

U interakciji sa njima potrebni su mirnoća i staloženost, fokus i jasnoća, samopouzdanje i asertivnost, jednostavnost i planiranje unaprijed, mentalna fleksibilnost i odlučnost...

Sve ove kvalitete ili nedostatak istih jasno dolaze do izražaja i uvježbavaju se u jednostavnim aktivnostima

s konjima. 

_X4A1656 copy.jpg
O meni

Bok! Zovem se Maja Živanović!

Diplomirala sam pedagogiju i francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Od malena sam zaljubljena u konje te sam još za vrijeme studija odlučila da ću pratiti svoj poziv i baviti se konjima.

Natjecala sam se u preskakanju prepona i dresurnom jahanju. Od 2010. godine poučavam djecu i odrasle jahačim vještinama, a od 2016. godine vodim Projekt Jednorog čiji je cilj širenje znanja o stvarnoj prirodi konja, njihovoj psihologiji i potrebama, kao i promicanje metoda utemeljenih na komunikaciji i razumijevanju između čovjeka

i konja.

 

Pišem popularni blog “Put prema konjima” , osmišljam i provodim edukacije i programe za djecu i odrasle te pomažem sportašima i rekreativcima prevladati poteškoće u odnosu ili u procesu rehabilitacije konja. 

Oduvijek sam imala poseban pristup konjima te sam još u djetinjstvu mogla pozitivno utjecati na problematične oblike ponašanja kod konja. Od tada sam tragala za empatičnim načinima treninga te se neprestano profesionalno usavršavam na edukacijama u Hrvatskoj i inozemstvu od 2013. godine.

Na tom putu naučila sam da je najvažniji sastojak u neposrednom radu s konjima ono nevidljivo u našoj nutrini. 

Uz konje moja područja interesa iz kojih crpim znanje i inspiraciju su psihologija, stare tehnike rada na sebi poput

5 elemenata kineske medicine, makrobiotika, bivanje u prirodi, hodanje bos, stare ceremonije poput indijanske saune, svjesno disanje, yoga, shiatsu masaža . . .

A jednako tako fasciniraju me nova znanstvena istraživanja na temu funkcioniranja mozga i učenja, živčanog sustava, tijela i njegovog pamćenja...

2017. završila sam uvodni tečaj za shiatsu masažu za konje i pse, 2021. Train the Trainers Program, 2022. Train the Trainers Advanced i Brain Based Learning program.

Upoznajte naš tim 

Maja_HudiBitek_0001 (14).jpg

Lino

Svi naši konji vrijeme provode vani s drugim konjima te su navikli na rad s ljudima. Svi oni imaju svoje priče i osobnosti, svaki je poseban, a u kombinaciji s čovjekom stvaraju se jedinstveni, neponovljivi parovi.

 

Interakciju čovjeka i konja ne gledamo kroz prizmu pravog i krivog/dobrog i lošeg, već dobivamo informacije i promatramo mogućnosti koje se prostiru pred nama.

 

U procesu kontakta s konjima otvaraju nam se neki novi pogledi na nas i svijet oko nas. Počinjemo bolje upoznavati sebe i guliti slojeve vlastite uvjetovanosti, mijenjajući pritom odnos prema samom sebi i drugima . . . 

bottom of page